Archive for the ‘Sekalainen’ Category

Kriittinen kampuspyöräretki 10.9

Sunday, September 8th, 2013

Tiistaina pyöräillään kampuksille parempia pyöräilyolosuhteita. Retki kiertää HY:n Meilahden, Kumpulan ja keskustan kampukset. Lähtö Otaniemestä klo. 17:30 kirjaston edestä.

Mielenosoitus vaatii:

Pyöräkaistat Mechelininkadulle, Tukholmankadulle, Topeliuksenkadulle ja Hämeentielle.

Mechelininkatu ja Hämeentie ovat vilkasliikenteisiä pääväyliä, joilla joutuu pyöräilemään ajoradalla. Sama pätee Tukholmankatuun ja Topeliuksenkatuun, jotka ovat erityisesti Meilahden kampuksen tärkeitä pyöräreittejä.

Runkolukittavat pyörätelineet ja suihkut kampuksille.

Kunnolliseen telineeseen voi polkupyörän lukita nopeasti ja tehokkaasti. Suihkut ovat monelle tarpeen, jos saapuu kauempaa.

Fabianinkatu kävelykaduksi.

Fabianinkatu keksustakampuksen ytimessä voisi olla Yliopiston taloja yhdistävä tila eikä erottava.

Unioninkadun pyöräkaistoille tasaisempaa katukiveystä.

Tällä hetkellä Unioninkadulla on nupukiveä Liisankadun ja Pohjoisesplanadin välillä. Kiveyksellä ajaminen täristää polkupyöräilijää paljon enemmän kuin autoilijaa. Pyöräkaistan kohdalla nupukivi olisi mahdollista korvata suurilla, tasaisilla kivilaatoilla. Näin on tehty Trondheimin vanhassa kaupungissa Norjassa.
Lisätietoa: http://www.kaupunkifillari.fi/blog/2011/09/05/maailmanperintokohteen-kivilaattoja/

Uusi vuosi, uudet kujeet

Saturday, September 7th, 2013

Uusi lukuvuosi on alkanut ja niin on myös Aaltovihreiden ja muiden Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton jäsenjärjestöjen ohjelma. Alla poimintoja syksyn tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

14.9 EsViNO:n doku-ilta Kinopolissa: HOME

18.9 Aaltovihreät Kampuskarkeloilla Töölössä

17.9 Aaltovihreät Kampuskarkeloilla Otaniemessä

21.9 Ilmastotoimintapäivät

22.9 Haku Nuori Vihreä vaikuttaja-kurssille päättyy

24.9 AYY:n Edustajistovaalien ehdokasasettelu sulkeutuu

27.9 Uusien ilta Bruuverissa

4.10 Retki Espoon kaupunginteatterin näytelmään Esitystalous 2 – Tehtävä Espoossa

23.10-3.11 AYY:n edustajistovaalien ennakkoäänestys

2-3.11 Vihreä puolueristeily III

5-6.11 AYY:n edustajistovaalit

11.11 Syyskokous

16-17.11 ViNOn opiskelijavaltuuskunta

23.-24.11 ViNOn syysliittokokous

13.12 Retki Espoon kaupunginteatterin näytelmään Esitystalous 2 – Tehtävä Espoossa

Kevätkokous 17.4.2012

Tuesday, April 10th, 2012

Aaltovihreiden kevätkokous pidetään Helsingin keskustassa tiistaina 17.4.2012 kello 17 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden toimistolla, Fredrikinkatu 33 A, 2. krs. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kevätkokousasiat, jäsenhakemus Espoon vihreisiin sekä muut esille tulevat asiat.

Tervetuloa!

Hallitus

Aaltovihreiden ylimääräinen yleiskokous 26.1. Otahallin kahvilassa, Otaranta 6

Wednesday, January 25th, 2012

Tervetuloa Aaltovihreät ry:n ylimääräiseen yleiskokoukseen 26.1.2012 Otahallin kahvilassa, Otaranta 6, klo 18:30

Alla yleiskokouksen esityslista:

  1. Kokouksen avaus
  2. Kokouksen sääntöjenmukaisuuden toteaminen
  3. Kokousvirkailijoiden valinta (puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa)
  4. Esityslistan hyväksyminen
  5. Vuoden 2012 toimintasuunnitelman hyväksyminen
  6. Vuoden 2012 talousarvion hyväksyminen
  7. Muut esille tulevat asiat
  8. Kokouksen päättäminen

Liitteet:

Esitys vuoden 2012 toimintasuunnitelmaksi

Esitys vuoden 2012 talousarvioksi

Pekka Haavisto, rauhantyö ja diplomatia Otaniemessä 15.01.2012

Tuesday, January 3rd, 2012

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto saapuu 15.01.2012 klo 18 Otaniemen Rantasaunalle puhumaan rauhantyöstä ja diplomatiasta. Mitä esimerkiksi AYY ja KY voisivat oppia sovittelusta?

Tapahtuma järjestetään Espoossa, Otaniemen Rantasaunalla, (Jämeräntaival 5:n takana) 15.1.2012 klo 18. Haavisto on paikalla alkaen klo 19. Tarjolla myös vegaanista pureskeltavaa ja saunomismahdollisuus.

Lisätiedot: http://haavisto.asuka.fi/sauna/ tai 040 755 9923. Tervetuloa!

Tapahtuma löytyy Facebookista: http://www.facebook.com/events/202991916460040/

Syyskokous 1.12.2011

Tuesday, November 22nd, 2011

Aaltovihreiden syyskokous pidetään Leppävaarassa torstaina 1.12.2011 kello 18 Heinävaaran saunalla, Rummunlyöjänkatu 3. Kokouksessa valitaan hallitus ja toiminnantarkastajat ensi vuodelle sekä käsitellään muut esille tulevat asiat.

Tervetuloa!

Hallitus

Historian painolastit, osa 2: Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin!

Tuesday, October 25th, 2011

Asumistuki jakautuu Suomessa neljään eri kategoriaan: eläkeläisten asumislisä, sotilasavustuksen asumisavustus, yleinen asumislisä ja opintotuen asumislisä. Opintotuen asumislisän yläraja on selkeästi muita alhaisempi, mutta sitä on myös helpompi saada. Sitä ei myöskään makseta ympärivuotisesti, jollei hae kesäopintotukea.

Syy miksi näin on liittyy 1.6.1994 voimaan tulleeseen kotikuntalakiin. Ennen tätä oleskelu toisella paikkakunnalla opintojen vuoksi katsottiin tilapäiseksi muutoksi. Koska yleistä opintotukea ei tyypillisesti myönnetä alle vuoden mittaiselle asumisajalle, oli asumistuki liitettävä opintotukeen. Nykyään tätä lakiteknistä estettä ei ole, joten yleisestä asumistuesta erilliselle asumistuelle ei ole hyviä perusteita.

Opintotuen asumislisän korvaamiselle yleisellä asumistuella on neljä hyvää syytä: Ensinnäkin, se korottaisi myönnettävää maksimisummaa, mikä auttaisi kaikkein pienituloisimpia (ts. aidosti päätoimisia) opiskelijoita. Toisekseen, se purkaisi kannustinloukun, jossa työttömän ei kannata hakeutua opiskelemaan asumistuen laskun takia. Kolmanneksi, muutos vähentäisi koulutusalojen välisiä kesätoimeentuloeroja. Monille akateemisille aloille on nimittäin luonteenomaista, ettei niillä ole juuri käyttöä ”puolivalmiille” osaajille, vaikka alan työtilanne olisikin valmistuneille hyvä. Neljänneksi, yleisen asumistuen piiriin siirtyminen vähentäisi kesätyötilanteesta johtuvia toimeentuloriskejä. Moni meistä lienee kivuliaan tietoinen kesätyöpaikkojen suhdanneherkkyydestä.

Aaltovihreät AYY:n Kampuskarkeloissa 19.9-20.9

Saturday, September 17th, 2011

Aaltovihreät on Kampuskarkeloissa paikalla Maanantaina 19.9 Otaniemessä ja 20.9 Töölössä! Otaniemessä meidät löytää pääoven lähettyviltä, Kokoomusteekkareiden ja Ristin killan välistä, Töölössä päärakennuksen aulasta. Ole sinäkin siellä!

http://ayy.fi/blog/events/ayyn-kampuskarkelot/

Harmittaako vaalitulos? Niin meitäkin. Haluatko tehdä asialle jotain? Niin mekin. Tule mukaan!

Tuesday, April 19th, 2011

Eduskuntavaalien 2011 tulos oli monelta osin Vihreille pettymys. Paikkamäärillä mitattuna pudotus kourii jo vatsanpohjaa, mutta tarkempi tarkastelu osoittaa, ettei tilanne suinkaan ole niin paha kuin miltä näyttäisi. Aaltovihreiden tukemista ehdokkaista Siru Kauppinen keräsi esimerkiksi Uudellamaalla enemmän ääniä kuin Keskustan kymmenkertainen kansanedustaja ja seitsenkertainen ministeri Paavo Väyrynen! Jos tämä ei ole osoitus vahvasta kannatuksesta, ei sitten mikään!

Kannatustaan Vihreille arvoille voi osoittaa konkreettisesti myös näin vaalien jälkeen, liittymällä jäseneksi. Jäseneksi liittyminen on helppoa ja edullista ja sitä kautta pääsee mukaan luomaan Vihreän Suomen politiikkaa.

Aaltovihreisiin voit liittyä kätevästi verkkolomakkeella.
Kiitos tuestasi ja tervetuloa toimintaan!

PS. Seuraavat Aaltovihreiden kiikareissa näkyvät vaalit ovat jo syksyllä 2011, nimittäin Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit. Etsimme ehdokkaita jo nyt, joten jos sinua kiinnostaa olla mukana tekemässä AYY:stä maailman avoiminta, kansainvälisintä, vastuullisinta ja ympäristöystävällisintä ylioppilaskuntaa, liity viherpulina-sähköpostilistalle ja kerro siitä meille!

Eduskuntavaalit su 17.4! Muista äänestää!

Friday, April 15th, 2011

Suomeen valitaan jälleen uusi eduskunta sunnuntaina 17.4.2011, ja jokainen ääni lasketaan! Jos ehdokas on vielä hakusessa, tutustu vaikka Aaltovihreiden ehdokkaisiin Satu Raudasojaan ja Siru Kauppiseen.